Based in Sydney, Australia, Foundry is a blog by Rebecca Thao. Her posts explore modern architecture through photos and quotes by influential architects, engineers, and artists.

'Rondom de Markthal' in finale prijsvraag Ede

'Rondom de Markthal' in finale prijsvraag Ede

Samen met BleekerNauta & Zijaanzicht landschapsarchitecten heeft Werkstatt een prijsvraagontwerp gemaakt voor de herinrichting van het marktplein in Ede. Werkstatt heeft op uitnodiging van BleekerNauta de markthal ontworpen. Gezocht is naar een multifunctionele, robuuste overkapping welke een focuspunt moet worden op het plein. Een betonnen tafel, gedimensioneerd op de constructie van onderliggende parkeergarage, draagt een massief houten dakconstructie. Het dak wordt bekleed met houten shingels. Door vorm en materialisering zoekt de markthal verankering in de lokale Veluwse bouwcultuur van schapenkooien en houten schuren. De markthal kan diverse evenementen huisvesten zoals concerten, een kerstmarkt of schaatsbaan. Daarnaast is door BleekerNauta en Zijaanzicht een groene invulling ontworpen rondom de markthal. Groene eilanden met Veluwse beplanting vormen zitgelegenheden in alle seizoenen.

De prijsvraag is georganiseerd door Stichting DOE, en stemmen kan hier: https://www.doe-ede.nl/

Het Charcoal House bij het TV-Programma BinnensteBuiten

Het Charcoal House bij het TV-Programma BinnensteBuiten

Centrum Duurzaam ROC Friese Poort op bezoek bij kalkhennephuis

Centrum Duurzaam ROC Friese Poort op bezoek bij kalkhennephuis