Based in Sydney, Australia, Foundry is a blog by Rebecca Thao. Her posts explore modern architecture through photos and quotes by influential architects, engineers, and artists.

Van schets naar realiteit - meester van het bouwproces

Van schets naar realiteit - meester van het bouwproces

Afgelopen weekend was Niels op studiereis naar de Architectuur Biennale in Venetië. Daar stond onder meer werk geëxposeerd van de Chileense architecte Cecilia Puga, wie een grote bron van inspiratie vormt voor ons. Ze zegt het volgende over de benodigde kwaliteiten van een architect:

"the capacity to define a form, and simultaneously, (...) defining how the form will be built. In order for the architect to be able to control the construction (...), she or he should master the building process, anticipating all the thickness, the material layers and assembling systems so that the exact way in which thousands of pieces connect will lead to a calm, clear, and precise result. When that happens, a work of architecture is moving."

De architect dient zich meester te maken van het bouwproces, om de talloze materialen, onderdelen en details in een gebouw naar zijn hand te zetten (en niet omgekeerd). Hier is een enorme kennis van bouwen voor nodig. Vandaar dat Werkstatt buitengewoon betrokken is bij het bouwproces. We kijken mee over de schouder van de timmerman, ondervragen hem voortdurend over zijn visie op onze getekende details. Of we bouwen de details eerst zelf in onze werkplaats. We proberen voortdurend de ingesleten kloof tussen bouwers en architecten te overbruggen. Zo kunnen we de kennis en kwaliteiten van de bouwer inzetten in onze ontwerpen.

 
IMG_2456.JPG
Eindhoven Eight - Dutch Design Week 2016

Eindhoven Eight - Dutch Design Week 2016

Vlaams Architectuur Instituut / Jonge belofte

Vlaams Architectuur Instituut / Jonge belofte